NV Bekaert SA - Werkhal

Het bouwen van werkhal met bijhorende labo's, ateliers, personeelsruimtes en kantoren

Bouwheer Bekaert NV
Ligging Deerlijk
Bouwjaar 2011 - 2017

nv. Bekaert wenst een bijkomende hal te realiseren voor de testopstelling van machines en de nodige ruimte voor labo’s en kantoren in ifv. verder ondezoek en ontwikkeling van machines.
Op het resterende deel van het terrein werd een hal ingeplant in relatie tot de bestaande werkhallen. Aan deze werkhal werd een nevenvolume gekoppeld met dezelfde bouwhoogte, bestaande uit een kelderverdieping en drie bouwlagen. Zowel de kelderverdieping als het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn bestemd voor semi-industriële toepassingen zoals lange duurtesten en labo-opstellingen van machines die in ontwikkeling zijn. De derde verdieping is voorzien voor kantoren : een open en flexibel platteau kan dmv systeemwandenkan ingedeeld worden in een getrapt landschapskantoor met ruimte voor ca. 80 mensen.
De industriële structuur, die nauwgezet geconcipeerd werd, zorgt voor een grote flexibilteit bij de invulling van dit gebouw.
Daar waar de hal is afgewerkt met standaard gladde grijze betonnen sandwichpanelen, heeft de nevenbouw een eigen aangezicht gekregen : elke verdieping, ook die met industriële activiteiten, heeft contact met de buitenomgeving via strookramen, boven een gelijkvloerse sokkel in silexbeton is de gevel afgewerkt dmv. een bekleding met pannen.

Na een eerste bouwfase in 2011, werd een deel van de gebouwen in 2017 heringericht als bedrijfsrestaurant en kantoor voor de IT-afdeling.