KA Groenhove Waregem

schoolgebouw

Bouwheer AG REAL ESTATE COPID
Ligging Waregem
Bouwjaar 2015-2016
Ontwerper

Arduenna BVBA & Beai NV

Scholen van Morgen – een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds – realiseert het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten.

We kregen van aannemer Alheembouw de opdracht het uitvoeringsdeel van de stabiliteitsstudie op te maken voor de campus Technx van het Atheneum van Waregem.
Deze nieuwbouw van 2.600 m² omvat lokalen voor de harde sector (afdelingen hout, metaal en elektriciteit – elektromechanica), lokalen voor de richting verzorging en de praktijklessen STW en een sporthal met bijbehorende faciliteiten.
De structurele elementen bestaan hoofdzakelijk uit geprefabiceerd en ter plaatse gegoten beton, spanbetongewelven, gelamelleerde houten liggers en steeldeck.
Plannen en rekennota’s dienden ter goedkeuring voorgelegd te worden aan het ingenieursbureau die de voorstudie had opgemaakt (Establis), en aan een controle-organisme (Vinçotte).

Voor dezelfde opdrachtgever werd tevens de stabiliteitsstudie opgemaakt voor de nieuwe basisschool Heilige Familie Bosmolens te Izegem (1.398 m²)