Guido Herman nv

toonzaal en kantoren

Bouwheer Guido Herman nv
Ligging Lauwe
Bouwjaar 2004-2005

De bouwheer is gegroeid vanuit de sector open haarden naar totaalinrichting van woonruimtes en badkamers. De bestaande showroom diende heringericht te worden. Ook de gevel diende de nieuwe activiteit te ondersteunen. Bovendien was er behoefte aan bijkomende kantoorruimte.

Een nieuw bouwvolume over twee bouwlagen is links van de bestaande showroom bijgebouwd ten behoeve van de kantoren. Om de privacy te waarborgen is het kantoor op het gelijkvloers op de aanpalende bestaande tuin gericht, terwijl een ruim bovenlicht op de verdieping het nodige uitzicht biedt op de parking.
Voor de afwerking van de gevel werd voor 2 materialen gekozen nl. een gebrande graniet zowel voor de vloerbekleding als voor de gevelbekleding van de sokkel van het gebouw, en gelijmd baksteenparament voor de afwerking van het resterend gedeelte van de gevel. In de granieten sokkel zijn het inkomgeheel en een aantal vitrines verwerkt. Het gelijmd baksteenmetselwerk vormt een gesloten massief volume. De nieuwe structurerende gevel en interne circulatie vormen de basis voor een flexibel invulbare en attractieve showroom.
Bij de inpassing van het gebouw in de parking lost een smalle groenzone van grassen het niveauverschil op tussen binnen en buiten.