Cnockaert nv

kantoren en magazijn

Bouwheer Cnockaert NV
Ligging Wervik
Bouwjaar 2006-2007

In functie van verdere groei wenste het aannemingsbedrijf Cnockaert nieuwe opslagruimte te realiseren samen met een nieuw onderkomen voor de kantoren. Na een studie van de globale lay-out van het terrein, waar ook stockage en verwerking van gronden en afvalpuin en een betoncentrale ingeplant zijn, werd geopteerd om een lang gemoduleerd volume in te planten langs de openbare weg. Op de kop van dit bouwvolume, enigszins vormelijk daarvan losgemaakt en iets hoger boven het maaiveld ingeplant, is het kantoorgedeelte gesitueerd : vanuit deze positie is er ruim zicht op het in- en uitrijdend materiaal, de weegbrug en de activiteit op de koer.
Het geheel inclusief de kantoorruimte werd logisch industrieel geconcipieerd : een prefabbetonskelet werd afgewerkt met gladde grijze betonpanelen voor de opslagruimtes en met zwarte silexbeton sandwichpanelen voor het kantoorgebouw. Ruime beglazing biedt ruimte, licht en zicht voor het landschapskantoor op het gelijkvloers, grote zorgvuldig ingeplante ramen op de verdieping zijn voorzien in de directiekantoren, vergaderzalen en werkruimtes op de verdieping. Een bovenlicht zorgt voor natuuurlijk verlichting centraal in het gebouw. Iets dieper ingesnede, tussen het de eigenlijke kantoorfucntie en de opslagruimtes, zijn de lokalen voor de conducteurs en het personeel ingeplant.
Gans het kantoorgedeelte is opgevat om flexibel te kunnen evolueren, waarbij het contact met het buitengebeuren cruciaal is.