Sporthal Anzegem

Bouwheer vzw klooster onderwijsgesticht van de zusters vd heilige Vincentius A Paulo
Ligging Anzegem
Bouwjaar 2015-2016
I.S.M.

arch. J. Dedeurwaerder

Scholen hebben het niet onder de markt met hun patrimonium. Steeds weer strenger wordende eisen en normen zijn moeilijk te rijmen met dalende subsidiëringen. Het komt er dus op aan luxe in budgetten aan de kant te zetten en pragmatisch te zoeken naar geschikte bouwmethodes waarmee functionele ruimtes kwalitatief kunnen vormgegeven worden.
Een sportzaal mag gerust door een doorwinterde industriebouwer gebouwd worden. Een doordacht functioneel schema en een verzorgde detaillering zijn perfect combineerbaar met industriële montagebouw.

Deze sportzaal krijgt haar meerwaarde zowel door de plasticiteit van de volumes als door de royale lichtinval. Het robuuste betoninterieur wordt gedempt door ruim gebruik van houtwolcement, en zal perfect geschikt zijn om het jeugdig geweld van de komende generaties te trotseren.
Naast de eigenlijke sportzaal werd voorzien in een functioneel utilitair blok met kleedkamers en douches, met dezelfde verzorgde pragmatiek ontworpen en gebouwd.
Het fijne aan dit project is ook dat alle gewenste functionaliteiten gerealiseerd werden met budgetten die lager liggen dan subsidiëringsplafonds.