Park Colman

Bouwheer Ter Muyle NV
Ligging Sint-Niklaas
Bouwjaar 2012-2014
Ontwerper

Architectenbureau Bart Dehaene

Stabiliteitsstudie voor gloednieuw woon-inbreidingsproject met 44 woongelegenheden, 2 panden voor zelfstandige beroepen en een ondergrondse parking.
De draagstructuur van de ondergrondse parking werd vormgegeven met een minimum aan betonkolommen (naast de rijweg) in combinatie met een gestructureerd orthogonaal grid aan metalen liggers. In samenspraak met de ontwerper werd de modulering van de parkeerplaatsen zoveel mogelijk afgestemd op de maatvoering van de bovenliggende appartementen.
Samenspraak met het studiebureau akoestiek leverde randvoorwaarden voor minimale massadichtheden van woningscheidende wanden en vloeren. Hiermee kon een economische bouwwijze uitgewerkt met predallen die in twee richtingen dragen naar woningscheidende wanden in kalkzandsteen. Binnenwanden in gipsblok konden aldus onafhankelijk in een latere fase uitgevoerd.

Naast technische aspecten inzake stabiliteit en economie werd bijzonder aandacht besteed aan de precisie in detaillering van zichtbeton en paramentlagen. Zichtbetonterassen, banken en lintelen werden naowukeuring in het metselwerk gevoegd.