Sporthal Gavere

bouwen van een sporthal

Bouwheer Gemeente Gavere / LCV Real Estate
Ligging Sportdreef Gavere

De opdracht voor het bouwen van een sporthal voor de Gemeente Gavere is het resultaat van een Design&Build-procedure waarbij de uitvoering van de opdracht gegund is aan LCV Real Estate nv.

Het programma omvat de bouw van een grote sporthal (opsplitsbaar in 3 zaaldelen) met publiekstribune, een polyvalente zaal (eveneens opsplitsbaar in 3 delen), een dans- en gevechtszaal op de verdieping (opsplitsbaar in 2 zaaldelen), dit alles aangevuld met een gelijkvloerse horeca-ruimte. De vereiste kantoorruimte, kleedruimtes en sanitaire ruimtes zijn met een logische lay-out gelinkt aan de diverse zalen, die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren in tijd en ruimte.

Het bouwen van de sporthal kadert in een masterplan voor de herinrichting van de site van de Sportdreef, dat door de gemeente Gavere werd opgemaakt in samenwerking met een aantal externe partners.

Het gebouw zelf richt zich op zijn gebruikers en de omgeving, met respect voor de buren, de omgevende natuur en de Schelde. Een sobere semi-industriële architectuur zorgt voor een tijdloos gebouw, een adequate lay-out bevordert een natuurlijke circulatie, een compacte stapeling creëert een zo klein mogelijke footprint, een uitgekiende technische uitrusting garandeert een energetisch up-to-date gebouw.