GMG Lucas Zeefdruk bvba

Bouwen van een zeefdrukkerij met appartement

Bouwheer GMG Lucas Zeefdruk bvba
Ligging Marke

Voor zeefdrukkerij Lucas wordt een nieuw atelier met bijhorende woning gebouwd op een sterk hellend terrein.
Gezien de beperkte oppervlakte van het terrein, de bouwvoorschriften die geconcentreerde bebouwing beogen en het programma van de bouwheer, werd geopteerd voor een gestapeld concept : op het laagste deel van het terrein is een half ingegraven parkeergarage voorzien, het zeefdrukatelier is gespreid over het gelijkvloers en de eerste verdieping ( een vide met interne trap zorgt voor een fysieke en visuele verbinding tussen beide bouwlagen), op de derde bouwlaag bevindt zich een dakappartement en uitbreidingsruimte voor kantoren.
Het industriƫle concept leidde tot de keuze voor een strakke en eenvoudige betonnen structuur bekleed met gladde grijze betonnen sandwichpanelen. De half ingegraven open parkeergarage maakt het bouwvolume los van het steil hellende terrein. De 2 bouwlagen van het atelier vormen de massieve sokkel voor het dakappartement dat een eigen bekleding krijgt. Oordeelkundig ingeplante ramen, ingepast tussen de strookvormige betonpanelen, karakteriseren het gebouw dat in de heuvel ingeschoven wordt.