WZC 't Hoge

Uitbreiding rusthuis 't Hoge wzc & assistentiewoningen

Bouwheer Aedifica nv / Senior Living Group
Ligging Kortrijk
Bouwjaar 2013-...

WZC 't Hoge te Kortrijk breidt uit met een aantal rusthuiskamers en assistentiewoningen. De rusthuiskamers komen tegemoet aan de wens de bestaande tweepersoonskamers maximaal te ontdubbelen, de assistentiewoningen spelen in op een lokale nood.
Op het beperkte terrein wordt een U-vormig bouwvolume ingeplant : een achterbouw van 2 bouwlagen met kamers sluit aan op de bestaande kamervleugel en in een voorbouw met 3 bouwlagen en een hellend dak worden de assistentiewoningen ondergebracht. Door deze lay-out ontstaat een mooi geproportioneerde binnentuin waarop de diverse kamers, assistentiewoningen en leefruimtes van bestaande en nieuwbouw op uitkijken. Op het gelijkvloers krijgen leefruimtes en kamers een eigen terras.
Het volume met hellend dak aan de straatzijde vormt het antwoord op het bestaande bouwvolume aan de straatzijde, eveneens met hellend dak. Ook qua materiaalgebruik wordt aansluiting gezocht met het bestaande gebouw : een rood genuanceerde bakstenen sokkel wordt afgewerkt met leikleurig keramische dakpannen. Gedifferentieerde ramen zorgen voor een karakteriserende gevel.